Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، محمدصادق بابایی، مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در نشست خبری که صبح امروز با اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: حذف دفترچهٔ تأمین اجتماعی و جایگزین شدن نسخ الکترونیک یکی از برنامه‌های مهم و ارزشمند سازمان تأمین اجتماعی است که از ابتدای اسفند ماه کلیهٔ دفترچه‌های کاغذی در مراحل درمان حذف و نسخ درمانی بیماران به‌صورت الکترونیکی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این امر با هدف افزایش اثربخشی و هم‌چنین بالا بردن دقت و سرعت در درمان بیمه‌شدگان محترم است.

بابایی ادامه داد: این طرح در درمان مستقیم از حدود ۵ سال پیش آغاز شده است و در 2 بیمارستان و 8 مرکز درمانی و کلیهٔ مراکز ملکی سازمان اجرا شد که بیمه‌شدگان با کارت ملی بتوانند به ما مراجعه کرده و خدمات درمانی را دریافت کنند، اما در مراکز طرف قرارداد که قریب به 700 مرکز در سراسر استان هستند، در بحث نسخهٔ الکترونیک توفیقات خوبی حاصل شده و حدود 65 الی 70 درصد نسخ به‌صورت الکترونیک در این مراکز پیچیده می‌شوند که این باعث می‌شود بیماران محترم نیازی به همراه داشتن دفترچه‌های کاغذی نداشته باشند و داروها، آزمایشات و خدمات ارائه شده در سوابق بیمار ثبت خواهند شد.

این مسؤول اظهار کرد: پیش از این، وجود دفترچه‌های کاغذی مشکلات و هزینه‌هایی را بر سازمان تأمین اجتماعی تحمیل می‌کردند که طرح ایجاد نسخهٔ الکترونیک موجب کاهش این مشکلات و هزینه‌ها می‌شود؛ هم‌چنین در طرح جدید شرایط و سوابق بیمار در پرونده الکترونیکی وی ثبت خواهد شد و برای پزشک قابل دسترسی است که این امر نیز در درمان بیماران بهتر و سریع‌تر بیماران مؤثر است.

وی خاطرنشان کرد: در ارزیابی ماه گذشتهٔ سازمان تأمین اجتماعی، استان قزوین در میان استان‌های تیپ 1 در سراسر کشور رتبهٔ نخست عملکرد را با در نظر گرفتن بیش از 30 شاخص مهم آورد که این نشان‌دهندهٔ زحمات همکاران ما در حوزهٔ مدیریت درمان تأمین اجتماعی است.

بابایی در رابطه با تجهیز بیمارستان‌های استان اذعان کرد: خرید سومین دستگاه اکسیژن‌ساز برای بیمارستان رازی در شرف انجام است تا پایان سال جاری این امر محقق خواهد شد، هم‌چنین 16 تخت نورولوژی در بیمارستان رازی نیز در حال راه‌اندازی است که تا پایان سال انجام خواهد شد.

مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در ادامه بیان کرد: ۴ دستگاه ونتیلاتور نیز برای بیماران کرونایی خریداری شده که 3 دستگاه در بیمارستان رازی و یک دستگاه در بیمارستان تاکستان است.

بابایی عنوان کرد: 80 درصد از پروژه های تعمیرات اساسی واحدهای تابعه در 2 بیمارستان و 8 مراکز درمانی انجام شده و تا پایان سال 100 درصد آن‌ها انجام خواهد شد.

 

مهم‌ترین تأکید برنامهٔ ششم توسعه، ایجاد دولت الکترونیک است

در ادامه ی جلسه نیز، زهرا یوسفی، معاون خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در رابطه با طرح نسخهٔ الکترونیک و حذف دفترچه‌های کاغذی عنوان کرد: حدود یک ربع قرن از زمانی‌که نخستین برنامهٔ توسعه در کشور جهت اجرا به دولت ابلاغ شد، می گذرد.

وی افزود: برنامهٔ توسعه بر اساس اولویت‌هایی که در هر کشور وجود دارد هر 4 سال یک‌بار تعیین می‌شود و دولت‌ها مکلفند برای توسعهٔ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور بر اساس آن برنامه حرکت کنند.

یوسفی اذعان کرد: در دولت دوازدهم برنامهٔ ششم توسعهٔ کشور در حال اجرا است و یکی از اولویت‌های مهمی که در برنامهٔ ششم توسعه وجود دارد بحث ارتقاء دانش فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد زیرساخت‌ها جهت پیاده‌سازی دولت الکترونیک است.

این مسؤول ادامه داد: دولت الکترونیک مهم‌ترین تأکیدی است که در برنامهٔ ششم توسعه وجود دارد و بر همین اساس، سازمان تأمین اجتماعی در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک و اهداف عالی سیستم سلامت، گام‌های بسیار مؤثری را در این مسیر برداشته است.

وی خاطرنشان کرد: طرحی که اخیراً سازمان تأمین اجتماعی از آن رونمایی کرد، طرح 3070 بود، به این معنا که 30 خدمت الکترونیک منجر به کاهش 70 میلیون بار مراجعهٔ بیمه‌شدگان به سازمان خواهد شد.

یوسفی اظهار کرد: یکی از شاخص‌ترین و مهم‌ترین طرح‌هایی که در طرح 3070 اجرا می‌شود، طرح نسخهٔ الکترونیک و حذف دفترچه‌های کاغذی است.

وی عنوان کرد: از تیرماه سال 97 طرح نسخهٔ الکترونیک در کل کشور آغاز شد و ما به‌صورت تدریجی و گام‌به‌گام، پزشکان، داروخانه‌ها و مراکز پاراکلینیک را به سمت تولید نسخ الکترونیک سوق دادیم که طبق آمارها، در دی ماه سال جاری حدود 85 هزار نسخهٔ الکترونیک در استانن قزوین تولید شده است.

یوسفی تأکید کرد: مرحلهٔ دوم، تولید نسخهٔ الکترونیک در درمانگاه‌های بیمارستان‌های دانشگاهی و درمانگاه‌های بیمارستان‌های خصوصی بود که این مرحله نیز در حال اجرا است.

وی در ادامه ابراز کرد: مرحلهٔ سوم کار نیز تولید پرونده‌های الکترونیک است که مربوط به بخش بستری سازمان است که پس از این پرونده‌ها به‌جای تبادل حجم زیاد کاغذ به‌صورت الکترونیک بین سازمان و بیمارستان‌ها تبادل خواهند شد.

این مسؤول اضافه کرد: چهارمین مرحلهٔ کار نیز حذف دفترچه‌های درمانی است که از تاریخ اول اسفندماه سال جاری هیچ دفترچهٔ درمانی در شعب تأمین اجتماعی و کارگزاری‌های استان صادر نخواهد شد.

 

مزایای طرح نسخ الکترونیک

معاون خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در رابطه با مزایای طرح نسخ الکترونیک گفت: تولید نسخ الکترونیک مزایای زیادی را برای کشور و بیمه‌شدگان دارد که از مهم‌ترین مزایای آن این بود که با توجه به ناخوانا بودن دستخط برخی پزشکان در نسخ کاغذی و احتمال ارائهٔ داروی اشتباه به بیمار توسط داروخانه‌ها، این مشکل در نسخ الکترونیک مرتفع شده و به دلیل تایپی بودن نسخ، امکان اشتباه در ارائهٔ دارو به بیماران وجود ندارد.

یوسفی افزود: در نسخ کاغذی امکان تداخل دارویی وجود دارد اما در نسخ الکترونیک اگر پزشک ۲ دارو را برای بیمار بنویسد که با هم سازگار نباشند، این تداخل دارویی روی صفحهٔ مانتیور با تغییر رنگ به پزشک هشدار داده می شود.

وی اظهار کرد: پیش از این یکی از مشکلات بیمه‌شدگان این بود که مواقعی که مشکلی برای آنان پیش می‌آمد و دفترچهٔ درمانی خود را به همراه نداشتند، نمی‌توانسنتد از خدمات سازمان به‌صورت بیمه استفاده کنند، اما اکنون با توجه به اجرای طرح نسخهٔ الکترونیک، دسترسی در همه‌جا بدون نیاز به دفترچه و تنها با ارائهٔ کارت ملی فراهم است.

این مسؤول در ادامه بیان کرد: نکتهٔ بسیار مهم در این طرح، تجمیع سوابق است، به این معنا که داروها و خدمات دریافتی به‌صورت سابقه برای فرد بیمه‌شده ثبت خواهد شد و زمانی‌که پزشک وارد پروندهٔ بیمار ‌شود می‌تواند سابقهٔ بیماری‌های وی را مشاهده کند؛ برای مثال زمانی‌که افراد مسن به پزشک مراجعه کرده و نام داروی مصرفی خود را فراموش می‌کنند، پزشک می‌تواند داروی مصرفی وی را در پروندهٔ وی مشاهد کند.

یوسفی اضافه کرد: با توجه به حذف دفترچه‌های کاغذی، دیگر نیاز نیست بیمه‌شدگان به شعب کارگزاری مراجعه کنند و در صف‌های طولانی بایستند، و انرژی و زمان اتلاف کنند تا بتوانند دفترچه دریافت کنند، و این امر در زمان شیوع بیماری‌های واگیردار آنفلوآنزا یا کرونا اهمیت خود را بیشتر نشان می‌دهد.

معاون خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در ادامه تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین مزیت‌ها در طرح نسخ الکترونیک این است که اگر پزشکی یک نسخهٔ الکترونیک برای بیمار تولید کند که برای مثال 5 قلم دارو در آن نوشته شده باشد و بیمار به یک داروخانه مراجعه کند و 2 قلم از داروها را دریافت کند، برای دریافت باقی داروها از داروخانهٔ دیگر نیاز به نسخهٔ جدید نیست و بقیهٔ داروها را حتی از داروخانه‌های استان‌های دیگر نیز می‌تواند فراهم کند؛ در حالی که پیش از این چنین نبود.

یوسفی عنوان کرد: هر سله برای خرید کاغذهای کاربنی دفترچه‌ها مقدار بسیار زیادی ارز دولتی از کشور خارج می‌شد که طرح نسخ الکترونیک به ذخیرهٔ منابع ارز دولتی نیز کمک می‌کند.

 

ارائهٔ خدمات درمانی به بیمه شدگان تۀمین اجتماعی با کارت ملی امکان‌پذیر است

معاون خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در ادامهٔ این نشست در رابطه با نحوهٔ ارائهٔ خدمت به بیمه‌شدگان در طرح نسخ الکترونیک گفت: نحوهٔ ارائهٔ خدمت به بیمه‌شدگان در این طرح به این صورت است که از ابتدای اسفندماه، تا زمانی‌که دفترچه‌های بیمه‌شدگان دارای برگه است می‌توانند از آن استفاده کند، هر زمانی که برگه‌های دفترچه تمام شد می‌توانند به کلیهٔ پزشکان، مراکز پاراکلینیک و داروخانه‌ها مراجعه کرده و خدمات موردنظر را با ارائهٔ کد ملی و بدون رد و بدل شدن کاغذ دریافت کنند.

وی اظهار کرد: اگر زمانی سیستم قطع باشد و یا اینترنت دچار مشکل باشد و دسترسی برای ایجاد نسخهٔ الکترونیک وجود نداشته باشد، در این صورت پزشکان دارو یا خدمات موردنیاز را در سرنسخهٔ مطب خود نوشته و بیمه شده با آن برگه به مراکز درمان مراجعه کرده و خدمت خویش را دریافت می‌کند.

یوسفی در ادامه عنوان کرد: نوزادان تا سن یک ماهگی می‌توانند برای موارد بستری از کد ملی مادر استفاده کنند ولی برای خدمات سرپایی لازم است پس از هفتهٔ نخست تولد، شناسنامه برای آنان تهیه شود و کد ملی مشخص شود و با استفاده از کد ملی به آنان خدمات ارائه شود.

این مسؤول تأکید کرد: برای اتباع خارجی نیز جهت دریافت خدمات همراه داشتن جلد نخست دفترچه‌ای که تاکنون استفاده‌ می‌کرده‌اند بسیار حائز اهمیت است، زیرا لازم است جهت دریافت خدمات، 10 رقم شماره سریالی که روی دفترچه است را ارائه دهند، اگر این مدرک را نیز به همراه نداشته باشند با ارائهٔ کارت اقامت و 10 رقم ثبت شده بر روی آن، می‌توانند خدمات دریافت کنند.

یوسفی یادآور شد: افرادی هم که به‌صورت اورژانسی به مراکز مراجعه می‌کنند در بدو ورود خدمات به آن‌ها ارائه می‌شود و در حین انجام خدمت، با ارائهٔ کد ملی استحقاق‌سنجی می‌شود و خدمات دیگری که لازم است به ‌آن‌ها ارائه می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: همراه داشتن کارت ملی یا کپی صفحهٔ نخست دفترچه‌های فعلی جهت دریافت خدمات طرح نسخ الکترونیک برای کلیهٔ بیمه‌شدگان بالای ۱۸ سال اجباری است و برای افراد زیر 18 سال که هنوز کارت ملی نگرفته‌اند نیز ارائهٔ شناسنامه الزامی است.

 

در رابطه با بیمه‌های تکمیلی، مشکلی در طرح نسخ الکترونیک وجود ندارد

معاون خرید راهبردی و اسناد پزشکی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان قزوین در ادامهٔ این جلسه در رابطه با هماهنگی بیمه‌های تکمیلی با سازمان تأمین اجتماعی در طرح نسخ الکترونیک گفت: هماهنگی لازم از سوی سازمان تأمین اجتماعی با بیمهٔ مرکزی صورت گرفته که از طریق بیمهٔ مرکزی به تمام بیمه‌های تجاری ابلاغ شده که زمانی‌که تولید نسخهٔ الکترونیک می‌شود به بیمه‌ها دسترسی داده می‌شود تا بتوانند مدارک موردنظر خود را به‌صورت الکترونیک در سایت سازمان رؤیت کنند، در مواقعی هم که سایت قطع است یا پزشک معالج طرف قرارداد تأمین اجتماعی نیست، بنا است که پزشکان از سرنسخه‌های کاغذی خودش استفاده کنند و بیمه‌های تکمیلی این سرنسخه را به مثابه برگه‌های دفترچه‌های درمانی بپذیرند.

یوسفی اظهار کرد: با توجه به این‌که کماکان احتمال سوءاستفاده از کدملی افراد برای دریافت خدمات درمانی وجود دارد، بیمه‌شدگان محترم باید بدانند که علاوه بر مشکل شرعی و اخلاقی در این مورد، این موضوع از منظر قانونی و حقوقی نیز دارای مسئله بوده و قابل پیگیری است؛ هم‌چنین با توجه به این‌که خدمات درمانی ارائه شده به بیمه‌شدگان به‌صورت پروندهٔ پزشکی برای آنان ثبت خواهد شد، اگر این عزیزان کارت ملی خود را جهت استفاده از خدمات درمانی در اختیار اشخاص دیگر قرار دهند، سابقهٔ بیمار دیگری در پروندهٔ این عزیزان ثبت خواهد شد و گاهی  ممکن است این امر موجب بروز اتفاقات خطرناکی شود و این سابقهٔ ثبت شده در پروندهٔ موجود، روی تصمیم‌گیری پزشک برای پیچیدن نسخهٔ جدید مؤثر باشد و همین امر باعث به مخاطره افتادن سلامتی بیمه‌شدهٔ اصلی شود.

وی عنوان کرد: اکنون در برخی مطب‌ها، پزشکان متخصص و یا پزشکان جوان به‌صورت صددرصد در حال تولید نسخ الکترونیک هستند و از تیرماه سال 97 که آغاز به کار نسخ الکترونیک بوده است، در دفتر اسناد پزشکی به‌صورت مداوم کلاس‌های آموزشی برای پزشکان و منشی‌ها داشته‌ایم و یا به‌صورت تلفنی مشکلات اقدام به حل مشکلات آن‌ها نموده‌ایم.

یوسفی در پایان گفت: حدود 68 از جمعیت استان قزوین بیمه‌شده هستند و طرح نسخ الکترونیک برای آن‌ها از ابتدای اسفندماه سال جاری اجرا خواهد شد.

 انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان قزوین طرح نسخ الکترونیک حذف دفترچه های کاغذی درمانی سازمان تأمین اجتماعی طرح نسخ الکترونیک صورت الکترونیک دفترچه های کاغذی دولت الکترونیک حذف دفترچه بیمه شدگان مراجعه کرده بیمارستان ها خدمات درمانی دریافت خدمات ثبت خواهد شد دریافت کنند داروخانه ها همراه داشتن برای بیمار تولید نسخ ششم توسعه مهم ترین طرح نسخه کارت ملی بیمه شده سال جاری برای آن هم چنین بیمه ها کد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲

خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا پایان سال ۱۴۰۲ به صورت صدرصد پرداخت شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی و کانون بازنشستگان، قرارداد جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی از ابتدای آذرماه سال 1402 تا پایان آبان‌ماه 1403 با شرکت بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ  به امضاء رسیده است که براساس این قرارداد، مبلغ بیمه تکمیلی برای بازنشستگان با قیمت 305 هزار تومان برای هر نفر به صورت ماهانه تعیین شده که 50 درصد آن توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت خواهد شد.

در این قرارداد سقف بستری فوق تخصصی 85 میلیون تومان،  بیماران خاص و صعب‌العلاج 35 میلیون تومان، بستری عمومی 40 میلیون تومان،  خدمات پاراکلینیکی و خدمات تشخیصی، درمانی و سرپایی 6 میلیون تومان، خدمات تشخیصی درمانی ـ سرپایی 4 میلیون تومان، خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی 2 میلیون و 250 هزار تومان، رفع عیوب انکساری چشم 6 میلیون تومان برای یک چشم و 12 میلیون تومان برای دو چشم و آمبولانس داخل شهری 2 میلیون تومان و آمبولانس بین شهری 3 میلیون تومان است.

در همین ارتباط با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی نسبت به پرداخت حق بیمه بهمن‌ماه 1402 که با تاخیر قابل توجهی روبرو شده بود، اقدام کرده ، تمامی خسارات درمان مستقیم اسناد درمانی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی تا پایان  اسفند سال 1402 پرداخت شد.

سقف تعهدات قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد

همچنین باعنایت به دستور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت مطالبات اسفندماه شرکت از محل قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تاپایان اردیبهشت ماه، در صورت تحقق این وعده مطالبات مراکزدرمانی طرف قرارداد شرکت نیز  به صورت کامل بروز رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳/ پایان خدمت الزامی نیست
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن